Sposób przygotowania

Kapuste kiszoną należy drobno pokroić i gotować około 15 minut z dodatkiem kostki rosołowej. Po ugotowaniu ostudzić i odcisnąć sos. Ziemniaki obrać i zetrzeć na tace lub zmielić w maszynce do mięsa. Zmieszać utarte ziemniaki z kapustą, dodać jajko i drobno pokrojoną, podsmażoną cebulę. Doprawić do smaku solą, pieprzem i kminkiem.. Jesli masa jest zbyt rzadka mozna dodać trochę mąki. Smażyć na oleju i podawać gorące.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    matesko

    smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    paula99926

    uwielbiam
  • 1
    original
    Opublikowano

    okrysia

    smaczne
  • 2
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    takich jeszcze nie robiłam nigdy - ciekawe jak smakują
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Jansko

    chętnie bym zjadł
  • 0
    original
    Opublikowano

    Adam/ZUB3R

    ciekawe placki
  • 1
    original
    Opublikowano

    m1monika

    uwielbiam :-)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !