Sposób przygotowania

1. Biszkopt: białka oddzielić od żółtek, następnie ubijać posolone białka do chwili osiągnięcia puszystej masy, nie przerywając ubijania dodawać cukier kryształ oraz cukier waniliowy. W następnej kolejności dodawać pojedynczo żółtka - całość ubijać 15 minut. Do tak przygotowanej masy dodać przesianą mąkę pszenną oraz proszek do pieczenia, całość delikatnie wymieszać. Ciasto wylać na wysmarowaną tłuszczem prostokątną formę. Włożyć do nagrzanego piekarnika i piec około 20 minut w temperaturze 180°C. Po upieczeniu zostawić do ostygnięcia biszkopt w temperaturze pokojowej. W tym czasie przygotowujemy masę i krem.

2. Jak biszkopt juz wystygnie, przekroić go na dwie części, aby przełożyć go masą. Smarujemy masą malinową. Nakładamy górną część na dolną. Potem 1/3 kremu waniliowego obkładamy cały tort. Następnie malinową masą zdobimy "różyczkami". Tort włożyć do lodówki do stężnięcia.

Spróbuj również

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !