Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kokosowe kuleczki

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masła 20 dag
cukru pudru 2 szkl.
jajko 2
wiórków kokosowych 20 dag
kruchych herbatników 2 op.
łuskanych orzechów laskowych 5 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Kokosowe kuleczki

1. Masło o temperaturze pokojowej ucieramy na puszystą masę. Nie przerywając ucierania, stopniowo dodajemy cukier puder i jajka, a następnie wióeki kokosowe (5 łyżek wiórków odkładamy do dekoracji). Mieszamy. Wkładamy na godzinę do lodówki.

2. Herbatniki dość drobno kruszymy. Mieszamy z masą. Formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego, wkładając do środka orzecha laskowego. Kulki obtaczamy w wiórkach kokosowych,lekko dociskając. Ponownie schładzamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Agnieszka116 02.05.2012 23:06
O fajne!
Justyna28 02.05.2012 12:14
moje ulubione:)
Justyna28 02.05.2012 12:14
moje ulubione:)
Emilia22 01.05.2012 16:15
super
Cukiereczek13 01.05.2012 15:24
super :) na pewno zrobię ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak