Sposób przygotowania

Krok 1 / 3

Mąkę i cukier przesiać, dodać proszek do pieczenia i cukier waniliowy. Następnie dodać margarynę, posiekać.
Później wbić same żółtka i zagnieść ciasto.
Podzielić na dwie nierówne części.
Do jednej dodać kakao (bez znaczenia do której- ja pomyślałam że spód będzie jasny a góra ciemna).
Część ciasta mniejszą schować do zamrażarki, a większą wyłożyć spód blachy.
Nakłuć widelcem, można dodatkowo posmarować dżemem porzeczkowym)


Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Cukiereczek13

    pycha ;-)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Anna146

    oryginalny pomysł z tymi migdałami
  • 1
    original
    Opublikowano

    Monika78

    smacznie sie prezentuja, zwlaszcza ze uwielbiam migdaly w deserach i ciastach :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    pierniczkowo

    super to ciacho:)
  • 1
    15
    Opublikowano

    Aneta41

    mniam
  • 1
    15
    Opublikowano

    Aneta41

    mniam
  • 1
    sv202952
    Opublikowano

    BeataJ

    uwielbiam ciasta tego typu - szybkie i smakują wybornie :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    pychotka:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    pychotka:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    mała blacha czyli mniej więcej jakiej wielkości ?
  • 0
    original
    Opublikowano

    AnielskaSlodycz

    bardzo fajne....

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !