Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowy mus jabłkowy do jabłecznika

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jabłka 1 kilogram
cukier 2 łyżki
Cynamon mielony Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Domowy mus jabłkowy do jabłecznika

Jabłka obrać ze skórki, pokroić w małe kawałki i przełożyć do garnka. Dodać odrobinę wody i często mieszać, aby nie przypalić jabłek.

Gdy jabłka odrobinę zmiękną dodać cukier, ilość cukru dostosować do gatunku jabłek. Mus powinien być słodki, ale nie przesłodzony.

Dodać cynamon, wymieszać i gotowe.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dianix 12.12.2012 21:07
robię tak sam, jest pyszny
Kikiriki 06.05.2012 15:54
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak