Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placek z bezami

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 7 szt
cukier 1 szklanka
mąka 5 łyżek
kakao 2 łyżki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
mleko 0,5 l
żółtko jajek 4 szt
cukier waniliowy 1 szt
mąka pszenna 2 łyżki
mąka ziemniaczana 1 łyzka
cukier 10 dag
kakao 3 dgk
masło 2 kostki
bezy

Przepis i sposób przygotowania na: Placek z bezami

Biszkopt: Jajka ucieramy ze szklanka cukru do rozpuszczenia. Następnie stopniowo dodajemy mąkę, kakao i proszek. Pieczemy ok 30 min.
MASA: mleko gotujemy na budyń z mąki pszennej, ziemniaczanej i kakao. Dodajemy cukier waniliowy i żółtka. Po ostudzeniu łączymy z masłem.

Biszkopt kroimy na pół. Na spód nakładamy całą masę, a potem w nią wciskamy bezy. Przykrywamy drugą połową biszkoptu i gotowe.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

halina17 01.05.2012 16:36
smaczne ciasto
Agnieszka91 01.05.2012 14:26
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak