Sposób przygotowania

Drożdże rozpuszczamy w 200 ml. ciepłej wody, dodajemy łyżeczkę cukru i mieszamy.
Mąkę mieszamy z łyżeczką soli, dodajemy rozpuszczone drożdże, olej i resztę wody.
W razie czego zawsze można dodać trochę więcej mąki lub dolać odrobinę więcej wody.
Wszystko dokładnie mieszamy, wyrabiamy ciasto i zostawiamy do wyrośnięcia na ok. pół godzinki.
Pomidorki i mozzarellę kroimy w paseczki.
Po upłynięciu czasu ciasto wyciągamy, chwilę wyrabiamy i nadajemy mu kształt naszej przyszłej pizzy.
Placek polewamy obficie sosem (zostawiając ok. 1cm odstępu od krawędzi), posypujemy pomidorami i układamy ser.
Wstawiamy do rozgrzanego piekarnika na ok. 200-220 stopni i pieczemy 10-15 min. w zależności od piekarnika.

SOS- http://www.doradcasmaku.pl/przepis/210954/sos-do-pizzy-najlepszy.html

SMACZNEGO!

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    parysek10

    skusiłabym się na taką
  • 0
    original
    Opublikowano

    Aleksandraa

    wygląda smacznie :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !