Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Uszka z pieczarkami

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 3/4 kg
jaja 2 szt
mleko letnie 1 szkl.
Farsz:
pieczarki 1 kg
sól do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Uszka z pieczarkami

Z mąki, jajka i mleka wyrobić ciasto. Pieczarki pokroić drobno i smażyć na oleju, posolić trochę. Ciasto rozwałkować i pokroić na drobne kwadraciki. Na każdy kwadracik nakładać trochę pieczarek. Sklejać uszka. Ugotować w osolonej wodzie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mariola7 19.01.2013 23:40
super
angelika14 29.08.2012 10:47
ciekawe i smaczne połączenie
safcia 29.05.2012 13:22
pychotka bo połączenie pieroszków i pieczarek i barszcz w kbeczku
marzena06 21.05.2012 15:36
super
tomek18 12.05.2012 11:11
pycha
darus 04.05.2012 10:25
uwielbiam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak