Sposób przygotowania

przepis z książki "Obiad na niedzielę" J.Muras. wypróbowałam, zawsze wychodzi, trzeba tylko pilnować żeby miód faktycznie był płynny, bo wyjdzie za suchy.

masło utrzeć z cukrem, miodem i żółtkami. ucierając stopniowo dodać mąkę. sodę rozpuścić w 2-3 łyżkach mleka, dodać do ciasta, wsypać przyprawę piernikową, orzechy i drobno posiekaną skórkę pomarańczową, wlać rum. na koniec dodać pianę ubitą z białek i delikatnie wymieszać. piec w dobrze nagrzanym piekarniku około 70 minut w temperaturze 160 st. polewę przygotować wg przepisu na opakowaniu i polać wystudzone ciasto.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    uwielbiam piernik
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Botwinka

    klasyczny piernik jest najlepszy, pozdrawiam
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mic

    doklądnie takie peirniki sa super, najlepsze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !