Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marchewka do obiadu

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

marchewka 2 duże sztuki
sól do smaku
cukier 1 łyżeczka
pieprz do smaku
cebula 1 mała sztuka
czosnek 1 duży ząbek
masło 2 łyżki
szczypiorek wg uznania

Przepis i sposób przygotowania na: Marchewka do obiadu

Kroki postępowania

1
Marchewki obrać, pokroić w cienkie, ukośne plasterki. Ugotować je w lekko osolonej wodzie z dodatkiem cukru do miękkości.
Krok 1 - Marchewka do obiadu foto
2
Cebulę pokroić w kostkę, czosnek posiekać. Cebulę i czosnek zeszklić na maśle.
Krok 2 - Marchewka do obiadu foto
3
Dodać do tego odsączoną marchewkę.
Krok 3 - Marchewka do obiadu foto
4
Wymieszać i chwilkę razem smażyć.
Krok 4 - Marchewka do obiadu foto
5
Zdjąć z ognia i dodać posiekany szczypiorek. Doskonały dodatek do obiadu.
Krok 5 - Marchewka do obiadu foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

barbara11561 08.03.2014 14:41
wygląda bardzo smacznie
Sroczka 23.12.2012 23:37
Doskonały dodatek do obiadu.
Grazyna0211 17.08.2012 09:15
bardzo smaczny dodatek
fijolek91 01.05.2012 12:11
fajna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak