Sposób przygotowania

Do rondelka wlewamy mleko, podgrzewamy, gdy będzie letnie dodajemy żelatynę i cukier. Gdy rozpuści się żelatyna dodajemy do mleka śmietanę i cukier waniliowy. Gotujemy na małym ogniu, ciągle mieszając, do momentu aż masa zacznie gęstnieć.
Gdy to nastąpi możemy przelewać pana cottę do kokilek (wyszły 3 porcje). Studzimy, wkładamy ostudzone do lodówki na około 2 godziny.
Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Pędzelkiem "malujemy" na papierze do pieczenia wzory jakie nam odpowiadają - wkładamy do lodówki aby stężała czekolada.
Gotową pana cottę dnem kokilki wkładamy na kilka sekund do wrzątku. Talerzykiem przykrywamy wierzch kokilki - odwracamy do góry dnem - deser powinien znaleźć się na talerzu. Polewamy syropem malinowym, układamy dekorację z czekolady. Podajemy;)
* Do dekoracji można śmiało użyć ulubionych owoców. Wtedy na pana cottę układamy owoce, potem polewamy syropem malinowym.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Kekerboom

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    Cukiereczek13

    super wygląda :)
  • 1
    141751_bukiet_kwiatow_tulipany_wazon
    Opublikowano

    Henryka2

    Zapewne pyszne i jak pięknie podane!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ładne :)
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    ten deser ma w sobie duży potencjał, jak widać na załączonym obrazku :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Agiatis

    Dziekuje;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Agnieszka116

    I ja mam schudnąć niby? Ech... ide po zakupy!
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    V_kuchareczka

    Na pewno wypróbuję
  • 0
    original
    Opublikowano

    Agiatis

    daj znać jak Ci smakowało;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    rewelacyjny deser

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !