Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filet z kurczaka w panierce

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczaka 1 sztuka
jaja 1 sztuka
mąka 0.5 szklanki
Bułka tarta klasyczna Prymat 0.5 szklanki
sól do smaku
pieprz do smaku
olej 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Filet z kurczaka w panierce

Kroki postępowania

1
Filet podziel na kilka mniejszych części, uklep i z obu stron popieprz i posól.
Krok 1 - Filet z kurczaka w panierce foto
2
Wyjmij trzy głębokie talerze: do pierwszego wsyp mąkę, do drugiego wbij jajko i rozkłóć je z łyżką wody, a do trzeciego wsyp bułkę tartą.
Krok 2 - Filet z kurczaka w panierce foto
3
Filety najpierw obtaczaj w mące, potem w jajku a na końcu w bułce tartej. Na końcu smaż je na patelni z olejem aż zarumienią się obustronnie.
Krok 3 - Filet z kurczaka w panierce foto
4
Kotlety świetnie komponują się z ziemniakami i ogórkami małosolnymi:) Smacznego:)
Krok 4 - Filet z kurczaka w panierce foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fijolek91 01.05.2012 12:15
pycha
Marko 01.05.2012 11:12
rewelacja
caffee_tea 30.04.2012 23:10
bardzo smaczne ; )
Mysiunia 30.04.2012 21:24
bardzo smaczne :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak