Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

KRUSZONKA DO CIAST

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

masło 150 g
cukier 150 g
żółtko jajek 1 sztuka
mąka 300 g
cynamon Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: KRUSZONKA DO CIAST

Masło rozpuścić i wystudzić. Cukier wymieszać z cynamonem (lub torebką cukru waniliowego) dodać do stopionego masła wraz z żółtkiem. Na masę przesiać mąkę. Można dodać odrobinę proszku do pieczenia, a kruszonka będzie pulchniejsza. Całość wyrobić

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pietruszka 26.09.2013 17:36
fajny przepis
Goya 20.07.2012 22:53
super
sara1 03.06.2012 00:39
świetny przepis
romanrafal
romanrafal 30.05.2012 11:06
podoba mi się
andrew1 15.05.2012 20:19
drożdzowe z kruszonka to jest to !
Robert10 07.05.2012 16:04
lubię kruszonkę na cieście
Dorian 04.05.2012 09:19
ekstra
kate.500 04.05.2012 07:34
super
Katarzyna59 03.05.2012 15:39
extra
Motorek 01.05.2012 07:32
fajna
SmacznaPyza 30.04.2012 23:17
nigdy nie słyszałam o dodawaniu żółtka do kruszonki
maciek7 30.04.2012 20:39
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak