Sposób przygotowania

Masło rozpuścić i wystudzić. Cukier wymieszać z cynamonem (lub torebką cukru waniliowego) dodać do stopionego masła wraz z żółtkiem. Na masę przesiać mąkę. Można dodać odrobinę proszku do pieczenia, a kruszonka będzie pulchniejsza. Całość wyrobić

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    maciek7

    super
  • -1
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    nigdy nie słyszałam o dodawaniu żółtka do kruszonki
  • 3
    original
    Opublikowano

    Motorek

    fajna
  • 2
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    extra
  • 2
    original
    Opublikowano

    kate.500

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorian

    ekstra
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Robert10

    lubię kruszonkę na cieście
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    andrew1

    drożdzowe z kruszonka to jest to !
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    podoba mi się
  • 2
    original
    Opublikowano

    sara1

    świetny przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    Goya

    super
  • 0
    dsc05018
    Opublikowano

    Pietruszka

    fajny przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !