Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

DOMOWE PIZZERINKI

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna 2 szkl
drożdże 50 g
mleko 2% 1 szkl
jajko 1 szt
Farsz: .
mięso dowolne 250 g
pieczarki 250 g
cebula 1 szt
kapusta pekińska 250 g
papryka 1 szt
kukurydza w puszce 1 op
ogórki konserwowe 3 szt
Przyprawa do pizzy i dań kuchni włoskiej Prymat 1 op

Przepis i sposób przygotowania na: DOMOWE PIZZERINKI

Ciasto zagniatamy, ciepłym mlekiem z pokruszonymi drożdżami. Odstawiamy do wyrośnięcia. Wszystkie składniki z farszu kroimy w kostkę. Najpierw smażymy mięso z cebulką i przyprawą. Osobno smażymy pieczarki, dodając resztę warzyw i mięso, podsmażamy jeszcze chwilę. Ciasto rozwałkujemy i wycinamy małe krążki, układamy w blaszce i nakładamy farsz i zapiekamy w piekarniku. Możemy podawac z sosem lub z ketchupem.
SMACZNEGO!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

AURELKA 30.08.2012 10:55
pycha
Betka 01.05.2012 09:43
mniam mniam;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak