Sposób przygotowania

Oczyszczonego w środku i na zewnątrz kurczaka umyć, przeciąć na pół, usunąć część kości i naciąć w stawach. Połówki przeciąć na mniejsze porcje, posypać Przyprawą do potraw Kucharek, Przyprawą do kurczaka Prymat i skropić sokiem z cytryny.

Ułożyć kurczaka na rozgrzanym ruszcie, posmarować masłem i opiekać, najpierw od wewnętrznej strony 6-8 min. Mięso odwrócić, skropić cytryną, posmarować masłem i opiekać tak, jak poprzednio. Upieczonego kurczaka wyłożyć na półmisek, skropić cytryną i obłożyć owocami.

Spróbuj również

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    zdzichu

    apetyczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    cris04

    Bardzo ładnie podane...
  • 0
    original
    Opublikowano

    Misiabe

    ciekawy przepis!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !