Sposób przygotowania

Masa serowa: Żelatynę namoczyć w 1/3 szklanki zimnej wody, poczekać, aż napęcznieje, a następnie podgrzać (do rozpuszczenia). Śmietanę ubić z cukrem. Pod koniec ubijania dodać przestudzoną żelatynę i serek. Sernik na zimno: blaszkę wyłożyć folią aluminiową i ułożyć na niej herbatniki tak, aby przykryły całe dno. Masę serową wyłożyć do tortownicy, wstawić na kilka godzin do lodówki. Galaretkę rozpuścić w szklance gorącej wody. Brzoskwinie osączyć z zalewy, pokroić w plastry i ułożyć na masie serowej. Owoce ułożyć na masie serowej. Zalać tężejącą galaretką, wstawić do lodówki na kilka godzin.

Komentarze

  • 2
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    na ciepłe dni ,super!
  • 1
    original
    Opublikowano

    polly66

    akurat letnie ciasto
  • 0
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    ale smacznie wygląda
  • 0
    original
    Opublikowano

    AnielskaSlodycz

    po prostu mniam:0

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !