Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik na zimno z brzoskwiniami

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śmietana 30% 250 gram
cukier puder 4 łyżki
Żelatyna wieprzowa Prymat 3 łyżki
ponadto :
galaretka brzoskwiniowa 1 opakowanie
herbatniki 2 paczki
brzoskwinie w puszce 300 gram
serek homogenizowany 500 (waniliowy)

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik na zimno z brzoskwiniami

Masa serowa: Żelatynę namoczyć w 1/3 szklanki zimnej wody, poczekać, aż napęcznieje, a następnie podgrzać (do rozpuszczenia). Śmietanę ubić z cukrem. Pod koniec ubijania dodać przestudzoną żelatynę i serek. Sernik na zimno: blaszkę wyłożyć folią aluminiową i ułożyć na niej herbatniki tak, aby przykryły całe dno. Masę serową wyłożyć do tortownicy, wstawić na kilka godzin do lodówki. Galaretkę rozpuścić w szklance gorącej wody. Brzoskwinie osączyć z zalewy, pokroić w plastry i ułożyć na masie serowej. Owoce ułożyć na masie serowej. Zalać tężejącą galaretką, wstawić do lodówki na kilka godzin.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

AnielskaSlodycz 12.02.2014 18:49
po prostu mniam:0
caralajna 05.05.2012 17:07
ale smacznie wygląda
polly66 03.05.2012 14:54
akurat letnie ciasto
misia53 30.04.2012 22:20
na ciepłe dni ,super!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak