Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tradycyjny obiad: schabowy, ziemniaki, surówka z kapusty pekińskiej

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

schab bez kości 2 plastry
jajko 1
sól
pieprz
Bułka tarta klasyczna Prymat
mąka
olej do smażenia
ziemniaki 10
koperek
kapusta pekińska 0,5 główki
papryka 1 strąk
jogurt naturalny 150 ml
majonez 50 ml
czosnek 1 ząbek
koperek

Przepis i sposób przygotowania na: Tradycyjny obiad: schabowy, ziemniaki, surówka z kapusty pekińskiej

Mięso umyć, ułożyć na desce do krojenia i rozbić tłuczkiem. Obtoczyć mięso w mące, po czym maczać w jajku rozkłóconym z solą i pieprzem. Panierować w bułce tartej. Smażyć na średnim ogniu na kilku łyżkach rozgrzanego oleju. Odcisnąć za pomocą ręcznika papierowego. Ziemniaki obrać, wypłukać 3 razy w zimnej wodzie. Włożyć do garnka, zalać dużą ilością wody i posolić. Gotować do czasu, aż będą miękkie, odcedzić. Przygotować surówkę: kapustę pekińską poszatkować. Paprykę umyć, wyciąć gniazda nasienne i pokroić w kostkę. Jogurt naturalny wymieszać z majonezem, czosnkiem przeciśniętym przez praskę, odrobiną soli i pieprzu. Składniki sałatki wymieszać ze sobą, polać sosem. Na talerzu ułożyć kotleta, ziemniaki (posypane posiekanym drobno koperkiem) i sałatkę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pawlito 28.01.2014 07:18
moje ulubione a mnie tam zabrakło
Kuchareczka2 16.05.2013 21:29
smaczny obiadek
wojr63 05.05.2012 20:25
dziś miałem taki obiad pycha
jolanta19 04.05.2012 20:04
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak