Sposób przygotowania

Wlewamy wodę do garnka, obieramy ziemniaki, kroimy je w kostkę i dodajemy. Po kilku minutach obraną i pokrojoną marchewkę dodajemy do garnka. Następnie kroimy kiełbasę w kostkę i dodajemy. Po ok 10minutach kalafior rozdrabniamy na mniejsze kawałki i wraz z opłukaną fasolką szparagową dodajemy do garnka. Dodajemy też kostkę bulionową. Na koniec jeśli już warzywa będą miękkie sporządzamy zasmażkę z mąki, masła, zimnej wody i troszkę bulionu. Potem jeszcze ok 3 minut gotujemy i doprawiamy solą i pieprzem. Smacznego!

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha
  • 4
    original
    Opublikowano

    EWI

    pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    Betka

    Fajna!;)
  • 2
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    Norgiusz

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    rjustysia

    Taką zupę najbardziej pamiętam ze szkolnej stołówki :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Maniek2

    lubię taką zupkę
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    wlicka

    pyszna zupka!!!
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    wlicka

    fajna zupka;]

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !