Sposób przygotowania

W pierwszej kolejności sprawioną kaczkę dokładnie oczyszczamy, a później nacieramy wewnątrz oraz zewnątrz solą, pieprzem oraz majerankiem. Tak przygotowaną kaczkę odkładamy na 2 godziny do lodówki . Po upływie tego czasu kaczę wyciągamy z lodówki i faszerujemy jabłkami, które najpierw należy umyc, wyciąc gniazda nasionek i poroic w mniejsze kawałeczki. Faszerowaną kaczę dobrze spinamy wykałaczkami. Blachę smarujemy margaryną, a następnie kładziemy na nią kaczkę faszerowaną i polewamy czerwonym winem. Kaczkę pieczemy w piekarniku nagrzanym do temp. 180 stopni przez oko ło półtorej godzi. Kaczkę w czasie pieczenia polewac czasami winem.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    hmm musze sprobowac
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    anna186

    pyszna
  • 0
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    wykwintne danie ... bardzo lubię takie połączenia smaków! Wypróbuję !
  • 0
    kucharka
    Opublikowano

    gosia47-47

    na pewno pyszna
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !