Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupka "prościzna"

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 30 dag
marchew 4
kiełbasa zwyczajna 30 dag
żeberka wieprzowe 2
mąka 4 łyżki
Kucharek przyprawa do potraw do smaku
pieprz do smaku
masło 1 łyżka
bulion 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupka "prościzna"

Do garnka wlewamy wodę i dodajemy opłukane żeberka i włączamy ogień. Ziemniaki i marchew obieramy i kroimy w kostkę. Po 15 minutach gotowania się dodajemy do garnka. Następnie kroimy w kostkę kiełbasę i po następnych 10 minutach gotowania się ziemniaków dodajemy. Pod koniec, gdy już warzywa będą miękkie dodajemy kostkę bulionową. Na patelni robimy zasmażkę z mąki, masła, trochę bulionu i zimnej wody. Powstałą zasmażkę dodajemy do garnka, chwilkę jeszcze gotujemy. Na sam koniec doprawiamy zupę kucharkiem i pieprzem. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wlicka 19.03.2013 08:06
łatwa i smaczna;)
babi17 01.01.2013 14:20
fajna
Izabela/bella81 17.07.2012 09:35
dobra
cukiereczek 17.05.2012 11:40
prosta i smaczna
Betka 05.05.2012 07:27
podoba mi się:))
kriso 01.05.2012 22:24
pychota
EWI 30.04.2012 15:02
mniam
anja3107 30.04.2012 10:53
faktycznie prościzna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak