Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kompot karmelowo-rabarbarowy

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier brązowy 1/2 szklanki
cukier biały 1/2 szklanki
woda 6-8 szklanek
rabarbar 30 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Kompot karmelowo-rabarbarowy

Kroki postępowania

1
Oba cukry wsypać do garnka, dolać 1/4 szklanki wody, zagotować.
Krok 1 - Kompot karmelowo-rabarbarowy foto
2
Gotować tak długo, aż zacznie się robić karmel.
Krok 2 - Kompot karmelowo-rabarbarowy foto
3
Rabarbar oczyścić, pokroić na mniejsze kawałki.
Krok 3 - Kompot karmelowo-rabarbarowy foto
4
Rabarbar wrzucić do karmelu, wymieszać, gotować 2-3 minuty.
Krok 4 - Kompot karmelowo-rabarbarowy foto
5
Po tym czasie dolać wodę (jej ilość zależy od tego, jak słodki lubimy kompot).
Krok 5 - Kompot karmelowo-rabarbarowy foto
6
Kompot zagotować. Podawać na ciepło lub zimno.
Krok 6 - Kompot karmelowo-rabarbarowy foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sroczka 14.08.2013 23:42
Z chęcią napiłabym się takiego kompociku.
Monika78 30.04.2012 21:48
chetnie bym sie napila, zwlaszcza ze takiego polaczenia jeszcze nie probowalam :)
Anulka75
Anulka75 30.04.2012 16:28
apetyczne
Katarzyna54 30.04.2012 15:13
mniam
fijolek91 30.04.2012 13:55
fajny pomysł
fijolek91 30.04.2012 13:55
fajny pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak