Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

torcik

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Biszkopt 1 spód
krem do tortów śmietankowy 1 opak
mleko
biała czekolada 200 g
barwnik spożywczy
cukier
kokos

Przepis i sposób przygotowania na: torcik

Spód biszkoptowy posmarowałam kwaśną konfiturą. Wiórki kokosowe zalałam mlekiem, dodałam cukru i gotowałam, mieszająć, aż do wyparowania mleka. Zrobiłam krem do tortów śmietankowy i dodałam przestudzone wiórki kokosowe. Wyłożyłam na biszkopt. Białe czekolady rozpuściłam w kąpieli wodnej, dodałam barwnik i gdy zaczęła gęstnieć zrobiłam szlaczki na cieście. Schłodziłam.
Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bursztynek 08.11.2012 20:31
świetny pomysł na przyozdobienie tortu, ja tak robiłam tylko czekoladą, kremem nie
[email protected] 10.06.2012 14:48
pychota
paula99926 08.05.2012 09:25
dziękuję :)
Gosia20 04.05.2012 11:58
mmm pycha
Gosia20 04.05.2012 11:58
mmm pycha
banaszak1994
banaszak1994 30.04.2012 13:09
fajny kolorek :)
anja3107 30.04.2012 10:54
ulubiony kolor mojej córeczki byłaby nim na pewno zachwycona ;-)
jola1508 30.04.2012 10:51
super wygląda!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak