Sposób przygotowania

Jaja ubijamy z cukrem tak by powstała piana, następnie dodajemy mąkę połączoną z proszkiem do pieczenia. Delikatnie mieszamy Piekarnik rozgrzewamy, blachę smarujemy olejem, wykładamy papier śniadaniowy i wlewamy ciasto. Pieczemy w temperaturze 180stopni około 25minut. Po upieczeniu wyjmujemy biszkopt z blachy i zwijamy go w rulon na szerokość. Do wystygnięcia. W tym czasie ubijamy śmietanę 30%, dodajemy cukier puder, a następnie malutkimi kawałeczkami dodajemy margarynę. Rozwijamy biszkopt i smarujemy go utworzoną masą, punktowo smarujemy dżemem. Zawijamy biszkopt z masą w rulon. Smacznego!

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Kekerboom

    siwietne
  • 2
    original
    Opublikowano

    Betka

    piękna;)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Amellia

    mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pychotka
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    smakowita
  • 1
    original
    Opublikowano

    Granita

    smaczna
  • 2
    original
    Opublikowano

    Granita

    smaczna
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    wlicka

    mniammm ekstra!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !