Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kurczak z ciemnym sosem na gryczanej

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 20 dag
kasza gryczana 100 g
cebula biała 1
pieprz do smaku
olej do smażenia
sól do smaku
bulion 1 kostka
ketchup 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: kurczak z ciemnym sosem na gryczanej

Pierś z kurczaka gotujemy w wodzie do, której dodajemy kostkę bulionową. Kaszę gotujemy al-dente. Cebulę kroimy w większą kostkę i podsmażamy na oleju, następnie dodajemy ketchup. Jeśli kurczak jest już miękki wyjmujemy go i kroimy w kostkę. A pozostały bulion wlewamy na patelnię do cebuli i ketchupu. Wszystko kilka minut gotujemy, a na koniec doprawiamy pieprzem i solą. Do sosu dodajemy kurczaka. Kaszę gryczaną wykładamy na talerzyk i polewamy sosem. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 06.11.2013 19:40
Do takiego jedzonka ogóreczek kiszony, pycha
Betka 09.07.2013 10:22
smaczne danie :)
Emiliozo 21.03.2013 22:09
bym sobie takiego zjadła
wlicka 19.03.2013 08:05
mm super;)
IlonaAlbertos 29.05.2012 22:08
Wszystko to, co lubię :)
mariel78 05.05.2012 10:03
pyszne
Justyna Jussstiii 30.04.2012 09:24
super
Justyna Jussstiii 30.04.2012 09:24
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak