Sposób przygotowania

Makaron gotujemy al-dente. W drugim garnuszku wrzucamy szpinak aż się rozmarznie a woda wyparuje. Następnie do szpinaku dodajemy masełko 2minutki podsmażamy, następnie dodajemy ser feta, a obrany czosnek przepuszczamy przez praskę. Dokładnie mieszamy a na koniec doprawiamy szpinak pieprzem. Zdejmujemy z ognia. Z Kukurydzy odlewamy zalewę i dodajemy do szpinaku. Ugotowany makaron odcedzamy i łączymy z przygotowaną masą szpinakowo-kukurydzianą. Ja nie solę gdyż ser feta jest wystarczająco słony. Smacznego!

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    parysek10

    uwielbiam makaron ze szpinakiem, ale tylko świeżym.
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    noculos

    musze wypróbowac
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    wolochski

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    manaika

    nie jadłam jeszcze
  • 2
    original
    Opublikowano

    Betka

    mniammm
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Barbara/zuza22_85

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorian

    fajne polaczenie smaków
  • 1
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    pychota takie jedzonko
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    wlicka

    uwielbiam szpinak;]
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Róża1

    bardzo ciekawy przepis:-)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Róża1

    przepadam za szpinakiem:-)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !