Sposób przygotowania

Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę.
Boczek umyć,osuszyć,natrzeć solą , pieprzem kajeńskim i czosnkiem. Skropić oliwą i owinąć w folię aluminiową, odłożyć do lodówki na noc.
Cebulę posiekać, chili bez pestek drobno pokroić. Na patelni rozgrzać oliwę , obsmażyć boczek z obu stron na rumiano, przeł.ożyć do brytfanny.Piec około 30 minut w piekarniku w temp.180st.
Na tłuszczu po boczku zeszklić cebulę oraz chili. Dołożyć miód, pomidory i rodzynki, doprawić do smaku solą oraz pieprzem kajeńskim. Podpieczony boczek wyjąć , polać przygotowanym sosem, piec kolejne 30 minut.
Miękkie mięso wyjąć z piekarnika, odstawić na 10 minut.
Pokroić w plastry, podawać z sosem.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Renata16

    uwielbiam pikantne jedzonka
  • 1
    original
    Opublikowano

    Andysz

    fajny
  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorian

    super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    andrew1

    boczki to ja lubie
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    maciek7

    super
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Robert10

    wyśmienite
  • 2
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    pyszne
  • 3
    original
    Opublikowano

    koala

    rewelacyjny ten boczuś i jaki pikantny!
  • 0
    original
    Opublikowano

    krokodyl

    to lubię
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    smaczne
  • 1
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    boczek bardzo lubię ale z rodzynkami .....ciekawa jestem tego smaku
  • 1
    original
    Opublikowano

    gacopierz23

    ciekawe połączenie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !