Sposób przygotowania

Sałatę podzielić na liście, każdy dokąłdnie umyć i osączyć z nadmiaru wody (najlepiej w wirówce) - porwać na kawałki i włożyć do blendera.
Dodać opłukany koperek, oliwę, sól i pieprz oraz wyciśnięty czosnek.
Wrzucić 2/3 obranych pokrojonych ogórków - zmiksować dolewając kefir.
Kiedy masa jest gładko zmielona, dodać nieco otartej skórki, soku z cytryny i cukru do smaku oraz dolać śmietanę.
Resztę ogórków obrać i pokroić w kostkę (paseczki) lub zetrzeć na największych oczkach tarki warzywnej.
Ogórkami posypać chłodnik na talerzach.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    suzana

    muszę koniecznie wypróbować
  • 1
    original
    Opublikowano

    krokodyl

    niezły pomysł, spróbuję
  • 2
    original
    Opublikowano

    eagle

    Wypròbowwny do wieczornego grilla - do powtórzenia :)
  • 1
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    Zapraszam serdecznie do przejrzenia moich kulinarnych pomysłów oraz do zapoznania się z przepisami na bardzo różnorodne dania *** Każdy znajdzie tutaj coś dla siebie :)
  • 1
    20140724_140457
    Opublikowano

    reniatka

    musi byc pyszny
  • 1
    original
    Opublikowano

    emeslive

    Doskonały przepis, uwielbiam takie chłodniki.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !