Sposób przygotowania

Cebule obrać i pokroić w kostkę.
Na patelni rozgrzać olej, wrzucić cebule i smażyć na złoty kolor.
Dodać rodzynki i pokrojone śliwki oraz daktyle.
Następnie dodać przyprawy do smaku, koncentrat pomidorowy, wlać wodę i dusić około 3 minuty.
Gotowy sos przestudzić, dodać miód i wymieszać.
Śledzie wymoczyć i każdy płat przekroić wzdłuż na dwie części.
Każdy kawałek zwinąć w ślimaczka i spiąć wykałaczką.
Ułożyć w niskiej miseczce.
Na śledzie wyłożyć zimny sos.
Przykryć miseczkę pokrywką i wstawić ją ze śledziami do lodówki na około 5 godzin aby smaki się przegryzły.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Agiatis

    pięknie podane;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Pajecznik

    super, moja mama lubi śledzie na słodko. Musze spróbować
  • 0
    avatar-1
    Opublikowano

    Anna133

    super sie prezentują

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !