Sposób przygotowania

Korpusy dokładnie umyć, pokroić na mniejsze części i włożyć do garnka.
Zalać zimną wodą i gotować około 30-40 minut na małym ogniu.
W czasie gotowania zdejmować burzyny.
Po tym czasie dodać obrane i umyte warzywa oraz przyprawy.
Rosół gotować na maleńkim ogniu do momentu aż warzywa i korpusy będą miękkie a rosół klarowny.
Gdyby był za tłusty można nadmiar tłuszczu zebrać ( ja tak zrobiłam ).
W razie konieczności doprawić do smaku.
Podawać w wcześniej ugotowanym makaronem kupnym lub domowym oraz pokrojoną marchewką i posiekaną natką pietruszki.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Pajecznik

    bardzo lubię kaczke
  • 3
    original
    Opublikowano

    Kate131

    apetyczny
  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszka214

    fantastyczny na niedziele

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !