Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rosół z kaczki

2.0
(5)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

korpusy z kaczki ze skrzydłami 2
marchewki 3
kawałek pora około 20 cm 1
spora pietruszka 1
średniego selera 1/4
Liść laurowy suszony Prymat 2
ziarna ziela angielskiego 3
wody 3 l
sól do smaku
Przyprawa do zup Kucharek- do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Rosół z kaczki

Korpusy dokładnie umyć, pokroić na mniejsze części i włożyć do garnka.
Zalać zimną wodą i gotować około 30-40 minut na małym ogniu.
W czasie gotowania zdejmować burzyny.
Po tym czasie dodać obrane i umyte warzywa oraz przyprawy.
Rosół gotować na maleńkim ogniu do momentu aż warzywa i korpusy będą miękkie a rosół klarowny.
Gdyby był za tłusty można nadmiar tłuszczu zebrać ( ja tak zrobiłam ).
W razie konieczności doprawić do smaku.
Podawać w wcześniej ugotowanym makaronem kupnym lub domowym oraz pokrojoną marchewką i posiekaną natką pietruszki.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszka214 12.08.2012 07:24
fantastyczny na niedziele
Kate131 01.08.2012 19:23
apetyczny
Pajecznik 29.04.2012 23:27
bardzo lubię kaczke

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak