Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczona kaczka

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kaczka 1
octu balsamicznego 5 łyżka
sól do smaku
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat 1/4 łyżeczka
suszonego tymianku 1 łyżeczka
majeranku 1 łyżeczka
ostrej papryki 3 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczona kaczka

Kaczkę umyć, osuszyć, usunąć ewentualne wystające ze skóry pałeczki i podzielić na porcje.
Korpusy odłożyć i wykorzystać np. do zupy ( ja ugotowałam rosół ).
Kawałki kaczki włożyć do miski, dodać wszystkie przyprawy.
Dokładnie natrzeć każdy kawałek mięsa.
Odstawić miskę przykrytą folią spożywczą na co najmniej godzinę.
Po tym czasie przełożyć kaczkę do rękawa do pieczenia i piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 60-70 minut.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Fiffi 04.10.2012 23:31
pyszna
Kate131 17.08.2012 09:10
apetyczna
ZEWA 31.07.2012 11:58
dziekuję
angelika14 31.07.2012 11:00
pięknie wygląda
iziona 10.06.2012 07:25
Ja nie mogę idę po kromke chleba bo mi w brzuszku burczy przez tą kaczkę :)
cukiereczek 13.05.2012 09:00
lubię
Pajecznik 29.04.2012 23:30
Też uwiebiam kaczkę, a niestety tak rzadko ją przyrządzam
Rafał10 29.04.2012 22:29
UWIELBIAM KACZKĘ! Wygląda smakowicie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak