Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kacze uda daktylowo rodzynkowe

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udka z kaczki 4
sosu sojowego ciemnego 4 szt
rodzynek 2 łyżka
suszonych daktyli 5
Liść laurowy suszony Prymat 2
ziarna ziela angielskiego 3
Przyprawa do zup Kucharek- do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku
mąki 2 łyżka
ciepłej wody
kostka rosołowa 1

Przepis i sposób przygotowania na: Kacze uda daktylowo rodzynkowe

Udka umyć, osuszyć, skropić sosem sojowym i odstawić na 15 minut.
Po tym czasie podsmażyć je na patelni bez tłuszczu, bo on wytopi się z udek.
Po podsmażeniu przełożyć je do rondelka, zalać wodą w której należy rozmieszać kostkę rosołową.
Dodać przyprawy i dusić około 30 minut.
Po tym czasie wrzucić rodzynki i pokrojone daktyle.
Wszystko dusić do miękkości mięsa.
Gdy udka są miękkie, mąkę rozmieszać z odrobiną wody i zagęścić nią sos, zagotować.
W razie potrzeby doprawić jeszcze do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cukiereczek 13.05.2012 09:00
mniam
Rafał10 29.04.2012 22:30
hmmm takiej jeszcze nie jadłam, ale przepis brzmi świetnie... warto spróbować :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak