Sposób przygotowania

Udka umyć, osuszyć, skropić sosem sojowym i odstawić na 15 minut.
Po tym czasie podsmażyć je na patelni bez tłuszczu, bo on wytopi się z udek.
Po podsmażeniu przełożyć je do rondelka, zalać wodą w której należy rozmieszać kostkę rosołową.
Dodać przyprawy i dusić około 30 minut.
Po tym czasie wrzucić rodzynki i pokrojone daktyle.
Wszystko dusić do miękkości mięsa.
Gdy udka są miękkie, mąkę rozmieszać z odrobiną wody i zagęścić nią sos, zagotować.
W razie potrzeby doprawić jeszcze do smaku.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    hmmm takiej jeszcze nie jadłam, ale przepis brzmi świetnie... warto spróbować :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    mniam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !