Sposób przygotowania

Mąkę, margarynę, żółtka, cukier i kakao umieścić w robocie z nożami do siekania.
Wyrobić ciasto, powinna się zrobić kula.
Ciasto wyjąć, podzielić na 20 kulek.
Każdą kulką wylepić foremki do babeczek, ponakłuwać widelcem.
Piec w piekarniku nagrzanym do 190 stopni przez 12-13 minut.
Po wyjęciu ich z piekarnika przestudzić na kratce, po czym wyjąć babeczki z foremek i zostawić do całkowitego ostudzenia.
Śmietan fix zmieszać z cukrem.
Do wysokiego naczynia wlać śmietanę i chwilę ubijać na najwyższych obrotach.
Wsypać śmietan fix i ubić śmietanę.
Gdy jest wystarczająco ubita, dodać serek mascarpone i połączyć ze śmietaną ale na wolniejszych już obrotach.
Masę przełożyć do rękawa cukierniczego lub innego dekoratora i każdą babeczkę napełnić masą serowo śmietanową.
Morele pokroić w kostkę i ułożyć na każdej babeczce.
Na koniec poukładać czekoladowe drażetki i posypać czekoladą z młynka.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ładne :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Andysz

    pyszne!;))
  • 0
    original
    Opublikowano

    Elżbieta15

    pycha :)
  • 0
    p8230976
    Opublikowano

    monika141

    śliczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    bami

    Wyglądają przesmacznie :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !