Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto jogurtowe z jabłkiem

3.0
(12)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajek 6 szt
miekkiej margaryny 250 g
cukru 1 szk
cukier waniliowy 1
mąki pszennej 450 g
jogurt brzoskwiniowy 350 g
średnich jabłek 3,5
grubego cukru brązowego 1 łyżka
proszku do pieczenia 2,5 łyżeczka
mąki 1 łyżka
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto jogurtowe z jabłkiem

Kroki postępowania

1
Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia.
Miękką margarynę utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym na gładką masę.
Wciąż ucierając dodawać po jednym jajku i ucierać aż masa będzie puszysta.
Wlać jogurt i nadal ucierać.
Na koniec nadal ucierając dodawać po łyżce mieszanki maki z proszkiem do pieczenia.
Gęstą masę wyłożyć do tortownicy wysmarowanej margaryną i wysypanej bułką tartą.
Krok 1 - Ciasto jogurtowe z jabłkiem foto
2
Umyte jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne za pomocą drylownicy do jabłek, przekroić na pół.
Każdą połówkę jabłka ponacinać, oprószyć spód mąką i ułożyć na cieście.
Następnie posypać brązowym cukrem.
Krok 2 - Ciasto jogurtowe z jabłkiem foto
3
Ciasto piec w piekarniku nagrzanym do 175 stopni przez 60 minut.
Krok 3 - Ciasto jogurtowe z jabłkiem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Fiffi 16.05.2013 23:03
bardzo w moim guście
dwa pokoje z kuchnią 01.05.2012 14:02
ale pysznie wygląda!
misia53 30.04.2012 22:32
smakowicie wygląda
stokrotka 29.04.2012 21:59
ale smakowicie wygląda
halina55 29.04.2012 21:49
Super:)
Ewa104 29.04.2012 21:06
pysznie
ziutula
ziutula 29.04.2012 19:27
apetyczne ciacho...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak