Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

mortadela w panierce z płatków kukurydzianych

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mortadela 10 plastrów
jajko 2-3 sztuki
Przyprawa do wieprzowiny klasyczna Prymat do smaku
płatki kukurydziane 1/2 opakowania
tłuszcz do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: mortadela w panierce z płatków kukurydzianych

Płatki kukurydziane mielimy przez maszynkę do mielenia lub rozdrabniamy na drobno widelcem. Grubsze kawałki mortadeli przyprawiamy przyprawą do wieprzowiny, moczymy w roztrzepanym jajku i obtaczamy w panierce z płatków kukurydzianych. Następnie smażymy na rozgrzanym tłuszczu z obu stron mortadeli. Tak przyrządzoną mortadele możemy podawać z ziemniakami i sałatą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fotoviderek 30.10.2013 07:43
Fajny pomysł :)
IlonaAlbertos 12.08.2013 20:58
Proste i smaczne.
Katarzyna59 13.06.2013 07:26
bardzo smaczne
Dorota59 07.11.2012 17:07
uwielbiamy taką panierkę
Anna169Hosz 29.08.2012 16:55
Dobre i tanie, super!
jasiek 29.08.2012 09:08
tani i dobry kotlet
smakoszek 31.05.2012 16:51
pyszna,też taka lubię:)
owca441 30.05.2012 17:25
mniam z płatkami nie robiłam
asia1985 28.05.2012 19:38
ciekawy pomysł...
dorotka0000025 26.05.2012 13:39
fajny pomysl
barbara11561 18.05.2012 21:39
pysznie i chrupiąco:)
Natalia40 09.05.2012 20:52
extra
smile 06.05.2012 18:39
smacznie wygląda ;) =)
Rafał10 29.04.2012 22:30
Super!!! nie wpadłam jeszcze na taki pomysł :) No normalnie GENIALNIE!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak