Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cytrynowe trufelki

3.0
(12)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mascarpone 125 gram
cytryna 1 szt
mleko w proszku 1 szkl
biała czekolada 350 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Cytrynowe trufelki

Cytrynę sparzyć wrzątkiem, z połowy zetrzeć skórkę. 100 g czekolady stopić z odrobiną zwykłego mleka. Przestudzić. Serek utrzeć z czekoladą i mlekiem w proszku. Powoli dolewać sok wyciśnięty całej z cytryny. Na koniec dodać skórkę z cytryny. Dokładnie utrzeć. Masę przełożyć do małej miseczki, szczelnie owinąć folią aluminiową i wstawić na 2 godz. do lodówki. Następnie formować małe czekoladki, ułożyć na talerzyku, ponownie przykryć folią i wstawić na całą noc do lodówki. Resztę czekolady stopić i obtoczyć w niej czekoladki. Odstawić na pół godz do lodówki, aż czekoladki całkiem zastygną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwusia 02.10.2013 23:15
przesmacznie wyglądają
zolzica 20.12.2012 23:36
genialne! muszę wypróbować, ale jak znam życie pewnie coś zmienię w przepisie, bo nie potrafię się ściśle trzymać :)
RenataZ-et 27.11.2012 18:48
po prostu - idealne!!
caralajna 30.09.2012 07:21
wspaniałości, wykonanie na 5+
iziona 10.08.2012 08:25
Cudne!!!
cooleczka 11.05.2012 17:53
smakowite :)
dwa pokoje z kuchnią 03.05.2012 16:33
piękne
rjustysia 02.05.2012 12:58
Uwielbiam domowe czekoladki :)
GOSIA18 30.04.2012 12:11
rewelacja
Rafał10 29.04.2012 22:32
♥ CUDOWNE!!
Ewa104 29.04.2012 21:12
superaśne
banaszak1994
banaszak1994 29.04.2012 20:29
ładne :)
Cukiereczek13 29.04.2012 18:30
super :-) naprawdę smacznie wyglądają

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak