Sposób przygotowania

Cytrynę sparzyć wrzątkiem, z połowy zetrzeć skórkę. 100 g czekolady stopić z odrobiną zwykłego mleka. Przestudzić. Serek utrzeć z czekoladą i mlekiem w proszku. Powoli dolewać sok wyciśnięty całej z cytryny. Na koniec dodać skórkę z cytryny. Dokładnie utrzeć. Masę przełożyć do małej miseczki, szczelnie owinąć folią aluminiową i wstawić na 2 godz. do lodówki. Następnie formować małe czekoladki, ułożyć na talerzyku, ponownie przykryć folią i wstawić na całą noc do lodówki. Resztę czekolady stopić i obtoczyć w niej czekoladki. Odstawić na pół godz do lodówki, aż czekoladki całkiem zastygną.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Cukiereczek13

    super :-) naprawdę smacznie wyglądają
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ładne :)
  • 1
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    superaśne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    ♥ CUDOWNE!!
  • 2
    original
    Opublikowano

    GOSIA18

    rewelacja
  • 0
    original
    Opublikowano

    rjustysia

    Uwielbiam domowe czekoladki :)
  • 1
    ds
    Opublikowano

    dwa pokoje z kuchnią

    piękne
  • 1
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    smakowite :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    iziona

    Cudne!!!
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    wspaniałości, wykonanie na 5+
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    po prostu - idealne!!
  • 1
    original
    Opublikowano

    zolzica

    genialne! muszę wypróbować, ale jak znam życie pewnie coś zmienię w przepisie, bo nie potrafię się ściśle trzymać :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    przesmacznie wyglądają

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !