Sposób przygotowania

SKŁADNIKI:
szkl. mąki,
łyżeczka proszku do pieczenia,
1/2 łyżeczki soli,
łyżeczka cynamonu,
łyżeczka imbiru,
szkl. drobno startego miąższu dyni,
3/4 szkl. cukru,
jajko,
1/3 szkl. roztopionego masła,
łyżeczka cukru waniliowego,
1/2 szkl. orzechów włoskich posiekanych i zrumienionych na patelni.

Mąkę, proszek, sól, 1/2 łyżeczki imbiru, cynamon wymieszać. Dynię zmiksować z cukrem, masłem, jajkiem, imbirem i cukrem waniliowym. Wymieszać z mąką i orzechami. Wyłożyć na blaszkę o wym. 20x20cm. Piec 35-40 min w temp. 175st. Ostudzić.

POLEWA:
3 łyżki kremówki,
tabl. białej czekolady,
1/2 łyżeczki cukru waniliowego,
1/2 szkl. orzechów włoskich posiekanych i zrumienionych na patelni.

Śmietanę zagotować, zdjąć z ognia, dodać czekoladę i wanilię. Mieszać do całkowitego rozpuszczenia. Ostudzić. Polewą posmarować ciasto, posypać orzechami.

Komentarze

  • 2
    images-big
    Opublikowano

    anja3107

    ekstra
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ładne :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    GOSIA18

    ciekawe
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    mic

    o takiego ciasta z dynia nie jadłem przenigdy
  • 2
    original
    Opublikowano

    Justyna Jussstiii

    super
  • 3
    original
    Opublikowano

    KasiaK90

    pyszne ciasto
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    to coś dla mnie, bo uwielbiam takie połączenia :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Stenka

    chetnie bym spróbowała jak smakuje
  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    wspaniałe jest to ciasto
  • 0
    original
    Opublikowano

    Alex_M

    tez takie pieklam. bardzo dobre

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !