Sposób przygotowania

Rabarbar obrać i pokroić w plasterki.
W garnku zagotować sok jabłkowy (odlać pół szklanki do rozpuszczenia skrobi), dodać rabarbar i cukier.
Gotować do czasu, aż rabarbar się rozgotuje.
W międzyczasie rozpuścić mączkę ziemniaczaną w odlanym soku jabłkowym i wlać na gotujący kompot.
Szybko wymieszać, aż kisiel zgęstnieje i zagotuje się.
Podawać na gorąco lub na zimno.

Komentarze

  • 2
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    <b>Zapraszam serdecznie do przejrzenia moich kulinarnych pomysłów oraz do zapoznania się z przepisami na bardzo różnorodne dania *** Każdy znajdzie tutaj coś dla siebie :)</b>
  • 1
    original
    Opublikowano

    krokodyl

    idzie sezon na pyszne posiłki :) dzięki za inspirację
  • 1
    20140724_140457
    Opublikowano

    reniatka

    uwielbiamy kisiel trzeba bedzie wyprobowac
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kamyk

    ciekawe jak smakuje
  • 0
    original
    Opublikowano

    safcia

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !