Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Smażone medaliony

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 szkl
sól szczypta do smaku
margaryna 3/4 kostki
indyk 6 medaliony

Przepis i sposób przygotowania na: Smażone medaliony

Kroki postępowania

1
Mięso umyć i osuszyć. Medaliony rozbić tłuczkiem. Oprószyć lekko z obu stron solą.
Krok 1 - Smażone medaliony foto
2
Jajko wybić na talerzyk, rozmącić. Na drugi talerz wysypać bułkę. Medaliony zanurzać w jajku i obtaczać w bułce.
Krok 2 - Smażone medaliony foto
3
Medaliony smażyć na margarynie z obu stron na rumiano. Podawać z ziemniakami i surówką.
Krok 3 - Smażone medaliony foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 03.03.2014 10:12
bardzo smaczne
IKrakowianka 24.01.2014 14:39
pyszne do surówki
Motorek 14.12.2013 16:16
super mięso
Alex_M 12.10.2013 14:32
smaczne kotlety :)
caralajna 02.09.2012 06:59
też takie lubię
RenataZ-et 29.06.2012 16:48
bardzo dobre
Maniek2 25.05.2012 18:26
mniam
kate.500 21.05.2012 10:28
z indyka najlepsze
Margo1 16.05.2012 07:13
pyszne
olkaaa 14.05.2012 08:23
fajne
[email protected] 13.05.2012 18:06
pysznosci
smakowita 11.05.2012 19:32
pychotka
Dorota59 04.05.2012 14:19
lubimy
Andysz 02.05.2012 22:23
pychota;)
sylwia / sytofala 29.04.2012 20:21
powiew tradycji :)
MagdaXXX 29.04.2012 20:04
uwielbiam indyka
Paweł10 29.04.2012 16:53
pycha :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak