Sposób przygotowania

CIASTO MAKOWE:margarynę utrzeć z 1szkl.cukru,stopniowo dodając żółtka i pozostałe składniki.Białka ubić na sztywną pianę i delikatnie wmieszać w ciasto.CIASTO KOKOSOWE:Białka ubić,stopniowo,dodając cukier.Delikatnie wmieszać wiórki kokosowe z proszkiem do pieczenia.Połowę ciasta makowego rozłożyć na blaszke,przykryć ciastem kokosowym,wierzch przykryć pozostałym ciastem makowym.Całość upiec.MASA JABŁKOWA:jabłka obrać,zetrzeć na tarce o grubych oczkach.Masło rozgrzać,dodać jabłka,3łyżki cukru.Wymieszać,chwilę prażyć.Na końcu dodać suchą galaretkę,dokładnie wymieszać i jeszcze chwile smażyć.MASA BUDYNIOWA:z 0.5litra mleka,cukru,budyniu ugotować budyń.Masło utrzeć,dodając przestudzony budyń.PRZEŁOŻENIE CIASTA:ciasto makowo-kokosowe-połowa masy budyniowej-masa jabłkowa-druga część masy budyniowej-biszkopt-polewa.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Robert10

    cudna pychotka
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczne
  • 4
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    i znowu dziwne zdjęcie....
  • 0
    original
    Opublikowano

    jolanta19

    super
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    halina17

    CO ZA NAZWA CIASTA, DLACZEGO FILOZOFA?
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    efektowne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Justyna Jussstiii

    super
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    szkoda,że takie rozmazane

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !