Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron z szynką i szczypiorkiem w beszamelu

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

makaron 1/2 opakowania
szynka 4 plasterki
szczypiorek 1 pęczek
masło 2 łyżki
mąka 2 łyżki
mleko 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron z szynką i szczypiorkiem w beszamelu

Makaron gotujemy w osolonej wodzie. Szynkę kroimy na drobne kwadraciki. Szczypiorek siekamy na małe kawałeczki. Sos: masło topimy w rondelku. Dodajemy mąkę i mieszamy, aż nie będzie grudek. Od razu wlewamy mleko i mieszamy do zgęstnienia. Dodajemy gałkę muszkatołową, sól i pieprz. Zagotowujemy. Dodajemy do sosu makaron i resztę składników.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Andysz 22.05.2012 10:10
mniam mniam;)
ronald88 30.04.2012 09:37
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak