Sposób przygotowania

Mąkę przesiać na stolnicę, wbić żółtko, dodać margarynę i śmietanę, wyrobić ciasto. Włożyć do lodówki na godzinę. Po tym czasie wyjąć, rozwałkować, pociąć w paski, i zwijać na rurki, wysmarowane margaryną. Piec w 180 st. na złoty kolor. MASA: ok. 400 ml mleka zagotować, w odlanej części wymieszać wszystkie składniki prócz margaryny i spirytusu. Gdy zacznie się gotować, wlać tę część ze składnikami roztopionymi. Mieszać aż zrobi się gęsty budyń. Odstawić żeby ostygło. Potem wymieszać ze spirytusem i margaryną. Wkładać do szprycy i nakładać do rurek. posypać je potem cukrem pudrem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    parysek10

    ładne jak z cukierni
  • 0
    original
    Opublikowano

    janek64

    Chyba firmowe ... :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Gosia20

    wow świetne... zrobię tylko najpierw muszę kupić rurki bo nie mam na co zawinąć :(
  • 0
    original
    Opublikowano

    ajres

    pyszne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Mati3

    uwielbiam rurki:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !