Sposób przygotowania

BISZKOPT: składniki podzielić na dwie części. Upiec 2 biszkopty. Białka ubić na sztywno. Dodać cukier i ubijać na piękną sztywną pianę. Dodać żółtka. Ubijać na małych obrotach miksera. Następnie wsiać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Wymieszać łyżką bardzo delikatnie. Przelać na brytfannę wysmarowaną margaryną. Piec ok. 20 minut. Tak samo postąpić z drugą częścią składników na biszkopta. Oba upieczone biszkopty ostudzić. MASA: 400 ml mleka zagotować. W 100 ml mleka rozpuścić: mąki, jajka, żółtko, cukry. Zalać gotujące się mleko. Mieszać do uzyskania gęstej, gotującej się masy. Wsypać galaretkę w proszku. Mieszać aż galaretka się rozpuści. Odstawić najlepiej do kąpieli wodnej aż będzie masa zimna. Margarynę utrzeć, dodawać po trochu budyniu, na koniec dodać spirytus. Przygotować galaretki wg informacji na opakowaniu. Odstawi do lekkiego stężenia. Jeden biszkopt posmarować połową masy, na około placka ustawić biszkopty. Zalać placek tężejącą galaretką, odstawić by galaretka stężała cała. Następnie posmarować galaretkę większością pozostałej masy. Zostawić trochę na wierzch. Rozsmarować, przykryć drugim biszkoptem. Na wierzch rozsmarować pozostałość masy. Zetrzeć na to kilka kostek czekolady.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Agnieszka91

    super ciasto
  • 0
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    Też zawsze dodaję kieliszek spirytusu :) UWIELBIAM!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    az mam ochote na taki placek mniam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    smakowite:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    iknkirke

    pyszne ciasto
  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszka214

    apetycznie wyglda
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pysznie wyglada
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Mariposas

    pycha
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Mariposas

    pycha
  • 0
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    apetyczny biszkopcik
  • 0
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    bardzo lubię takie ciasta

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !