Sposób przygotowania

Drewniane patyczki do szaszłyków namoczyć przez kilka godzin w wodzie - najlepiej pozostawić na noc.
Kiełbasę pokroić na grubsze krążki, pieczarki w połówki lub ćwiartki, cebulę na cząstki, cukinię w dużą kostkę, paprykę w kawałki.
Warzywa połączyć z kiełbasą, posypać przyprawami, polać olejem i wymieszać.
Na szpadki nadziewać naprzemian skladniki, układać piętrowo na dużym talerzu - całość owinąć folią spożywczą i włożyć na parę godzin do lodówki.
Szaszłyki piec bezpośrednio na grillu - podawać z dowolnym sosem.

Komentarze

  • 1
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    <b>Zapraszam serdecznie do przejrzenia moich kulinarnych pomysłów oraz do zapoznania się z przepisami na bardzo różnorodne dania *** Każdy znajdzie tutaj coś dla siebie :)</b>
  • 1
    original
    Opublikowano

    eagle

    Były na naszym ruszcie :) Na stałe u nas zagoszczą :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !