Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szaszłyki grillowane z białą kiełbasą

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kiełbasa biała parzona
pieczarki
cebula czerwona
papryka czerwona
olej rzepakowy
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Szaszłyki grillowane z białą kiełbasą

Drewniane patyczki do szaszłyków namoczyć przez kilka godzin w wodzie - najlepiej pozostawić na noc.
Kiełbasę pokroić na grubsze krążki, pieczarki w połówki lub ćwiartki, cebulę na cząstki, cukinię w dużą kostkę, paprykę w kawałki.
Warzywa połączyć z kiełbasą, posypać przyprawami, polać olejem i wymieszać.
Na szpadki nadziewać naprzemian skladniki, układać piętrowo na dużym talerzu - całość owinąć folią spożywczą i włożyć na parę godzin do lodówki.
Szaszłyki piec bezpośrednio na grillu - podawać z dowolnym sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

eagle 03.05.2012 12:40
Były na naszym ruszcie :) Na stałe u nas zagoszczą :)
Habibi 30.04.2012 00:27
Zapraszam serdecznie do przejrzenia moich kulinarnych pomysłów oraz do zapoznania się z przepisami na bardzo różnorodne dania *** Każdy znajdzie tutaj coś dla siebie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak