Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki z szynki w galarecie z kremem chrzanowym

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

szynka 10 plastrów
serek naturalny 150 g
majonez 1 łyż.
chrzan 1 łyżecz.
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
ogórek konserwowy 2 szt.
Żelatyna wieprzowa Prymat 3 łyżecz.
bulion 2 szkl.
papryka żółta 1 kawałek
papryka czerwona 1 kawałek
groszek 1 łyż.
kukurydza 1 łyż.
jajko ugotowane na twardo 3 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki z szynki w galarecie z kremem chrzanowym

Kroki postępowania

1
Na początku przygotowuję galaretę. W 2 szklankach gorącej wody rozpuszczam kostkę rosołową, dodaję żelatynę i mieszam do rozpuszczenia. Odstawiam. Plastry szynki zawijam w rulony i układam na półmisku (dzięki temu będę wiedzieć ile miejsca one nam zajmą). Nadzienie: Serek mieszam z majonezem, chrzanem (można dodać więcej wtedy będzie bardziej ostre), pokrojoną papryką. Doprawiam do smaku solą i pieprzem. Odstawiam.
Krok 1 - Roladki z szynki w galarecie z kremem chrzanowym foto
2
Jajka obieram ze skorupek, kroję w ćwiartki lub ósemki. Nadziewam ruloniki szynkowe farszem serowo-chrzanowym, zawijam i odkładam każdy rulon na swoje miejsce na półmisku. Całość dekoruję ćwiartkami jajek, paskami kolorowej papryki oraz groszkiem i kukurydzą..
Krok 2 - Roladki z szynki w galarecie z kremem chrzanowym foto
3
Zalewam roladki lekko tężejącą galaretą i wstawiam na minimum 2 godziny do lodówki
Krok 3 - Roladki z szynki w galarecie z kremem chrzanowym foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aginaa 30.04.2012 21:15
fajne
Paweł10 29.04.2012 16:54
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak