Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pudding ryżowy

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko 4 szkl.
ryż 1/3 szkl.
cukier 1/3 szkl.
ekstrakt waniliowy 1 łyżecz.
mąka kukurydziana 2 łyż.
śmietana 30% 3 łyż.
orzechy 1 garść
pomarańcza 1 szt.
woda 2 (różana)

Przepis i sposób przygotowania na: Pudding ryżowy

Kroki postępowania

1
W garnku mieszam mleko, ryż i cukier. Doprowadzam do zagotowania, zmniejszam ogień i gotuję jeszcze około 1-1,5 godziny. W małej misce łączę pozostałe składniki.
Krok 1 - Pudding ryżowy foto
2
Kiedy całość zgęstnieje dodaję pozostałe składniki i dokładnie mieszam. Orzechy i pistacje siekam, a następnie podsmażam na suchej patelni przez kilka minut.
Krok 2 - Pudding ryżowy foto
3
Pudding przekładam do małych pucharków i dekoruję posiekanymi orzechami.
Krok 3 - Pudding ryżowy foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mati3 29.04.2012 15:02
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak