Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placki tajskie z kukurydzą i groszkiem

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 1/2 szkl.
jajko 1 szt.
sos zielone curry 3 łyż.
mleczko kokosowe 1/2 szkl.
sos rybny 1 łyż.
kukurydza 1/2 puszki
groszek 1/2 puszki
natka pietruszki 1 łyż.
olej 1/3 szkl.

Przepis i sposób przygotowania na: Placki tajskie z kukurydzą i groszkiem

Kroki postępowania

1
Do miski wkładam przesianą mąkę, jajko, sos curry, mleczko kokosowe, sos rybny oraz połowę kukurydzy i groszku. Całość miksuję za pomocą blendera na jednolitą masę. Do zmiksowanej masy dodaję resztę (całej) kukurydzy i groszku osączonych z zalewy, drobno posiekaną natkę pietruszki i dokładnie mieszam za pomocą łyżki.
Krok 1 - Placki tajskie z kukurydzą i groszkiem foto
2
Na patelni rozgrzewam olej - kilka łyżek. Na gorący tłuszcz kładę łyżką ciasto tworząc niewielkie placuszki. Smażę placki na średnim ogniu z obydwu stron aż do zarumienienia.
Krok 2 - Placki tajskie z kukurydzą i groszkiem foto
3
Usmażone placuszki podaję z jogurtem i sosem chili.
Krok 3 - Placki tajskie z kukurydzą i groszkiem foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cooleczka 23.05.2012 16:40
brzmi niezwykle zachęcająco :)
Mati3 29.04.2012 15:04
może być smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak