Sposób przygotowania

wodę zagotowac z margayna,wsypac mąkę,mieszac aż bedzie odstawać od łyzki,caly czas trzymając na maleńkim ogniu-im dłużej mieszamy tym większe óry nam wyjdą,odstawić do całkowitego wystygnięcia.Gdy wystygnie wybijać po 1 jajku dalej mieszając,na końcu dodać proszek do pieczenia.Podzielić na pól i upiec 2 placki w temp.180 stopni.ok.30 minut.ostudzić
Budynie ugotować wg przepisu na opakowaniu z tym ze na 3 budynie dodaję ilośc wody jak na 2(przeważnie ok.1 litr)ostudzić,margaryne wraz z masłem rozetrzeć mikserem dodając cukier puder-ja daję ok.pól szklanki,i aromat waniliowy,następnie do puszystej masy dodaje po łyżce budyn cały caz ucierając.placki przełożyć masą.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    gottrina

    pychota,az mam chęć na karpatkę
  • 1
    original
    Opublikowano

    iziona

    Oj jak ja dawno nie robiłam karpatki, prawie o niej zapomniałam
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Agnieszka91

    pychotka
  • 1
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    pycha
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    pyszności
  • 0
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    mniam uwielbiam karpatkę !!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !